ENEN
Minden kategória

Ipari hírek

Ön itt van : Kezdőlap> Hírek > Ipari hírek

Mit jelent a fojtó az olaj- és gázipari műveletekben?

Idő: 2022-02-22 Találatok: 68

图片 2

A legtöbb olaj- és gáztermelő létesítmény a kutakból előállított folyadékok áramlásának szabályozására egy fojtókészüléket használ. Általában az olyan berendezések, mint a vezetékfűtők és a kútleválasztók, tartalmaznak fojtótekercset. Van egy kis nyílása, amelyet fojtóbabnak neveznek, ami segít csökkenteni a nyomást, miközben a folyadékok átfolynak rajta. A fojtót úgy tervezték, hogy kezelje a folyadékokban lévő homokszemcsék formájában jelentkező erodáló hatást. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a fojtószelepről, annak részeiről és típusairól.

Mi az a fojtószelep?
Az olajmező fűtőberendezésében, a kúthelyi elválasztóban és más olaj- és gázberendezésekben található fojtószelep hasonló a pozitív fojtószelephez. Helyettesíti a motorháztető szerelvényt, és dugóval és állítható felemelő szárral érkezik, amely a babba illeszkedik. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a nyomást és az áramlást a folyamat követelményei szerint állítsa be. Az állítható fojtószelepek jellemzően kézi vagy automatikus szelepszár-meghajtással rendelkeznek, és rugalmasságuk miatt gyakoribbak.

Babméret a fojtószelepben
Az acélból vagy más tartós anyagból készült fojtóbab egy cserélhető bab vagy betét, amelyet pontos átmérővel alakítottak ki. Különböző méretben kapható, és a fojtót alkotja, amelyen keresztül a folyadékok áthaladnak.

A fojtószelep típusai
Tű- és ülésfojtó

Ez a pozitív fojtószelep legegyszerűbb változata, amely egy kúp alakú dugóból áll, amely a babba illeszkedik. Emelkedő szárral és kézikerékkel érkezik.

Plug and Cage Choke
Ez jellemzően a dugót használja vezérlőelemként a folyadékok áramlásának fojtására a hordott ketrec belső átmérőjében. A ketrecben lévő nyílások úgy vannak elrendezve, hogy az áramlás és a szabályozási kapacitás legmegfelelőbb kombinációját eredményezze a különböző célokra.

Forró kategóriák