ENEN
Minden kategória

Ipari hírek

Ön itt van : Kezdőlap> Hírek > Ipari hírek

Mi az a volfrámkarbid?

Idő: 2022-02-22 Találatok: 38

A volfrámkarbid elméleti széntartalma 6.128% (atomi 50%). Ha a volfrámkarbid széntartalma nagyobb, mint az elméleti széntartalom, szabad szén (WC+C) jelenik meg a volfrámkarbidban, és a szabad szén jelenléte a szinterezés során a környező elszenesedést eredményezi. A volfrámszemcsék nőnek, ami egyenetlen keményfém szemcséket eredményez; A volfrám-karbid általában nagy mennyiségű széntartalmú (≥6.07%) szabad szenet igényel (≤0.05%), és a teljes széntartalom a gyártási folyamattól és a cementált karbid alkalmazási körétől függ.

图片 1

A cementált karbid követelményei a wolfram-karbid WC szemcseméretére vonatkozóan, a különböző célokra szolgáló cementált karbidok szerint különböző méretű volfrámkarbidot használnak; cementált keményfém vágószerszámok, például vágóél V-CUT kés stb., a befejező ötvözet ultrafinom, finomszemcsés volfrám-karbidból készül; a közepes szemcséjű volfrám-karbidot ötvözetek durva megmunkálásához használják; közepesen durva szemcséjű volfrám-karbidot nyersanyagként használják gravitációs vágáshoz és nagy teherbírású vágóötvözetek alapanyagául.

A durva szemcséjű volfrám-karbidot nagy kőkeménységű és nagy ütőterhelésű bányászati ​​szerszámokhoz használják; közepes szemcséjű volfrám-karbidot használnak kopásálló alkatrészek nyersanyagaként, amikor a kőzetnek kicsi az ütése és kis ütési terhelése; amikor a kopásállóságát, a nyomószilárdságát és a felületi minőségét hangsúlyozzák, az ultrafinom, finom finomságú finom és közepes szemcséjű volfrám-karbidot nyersanyagként használják; ütésálló szerszámok főként közepes és durva szemcséjű volfrám-karbidból készülnek.

Tárolás: Hűvös és száraz raktárban kell tárolni. Szállítás közben a csomagoló edényt sértetlen, esőtől és napfénytől védve kell tartani.

Csomagolás, tárolás és szállítás: A terméket polietilén műanyag zacskóval bélelt vashordókba (műanyag hordókba) csomagolják, és az egyes tasakok nettó tömege nem haladhatja meg az 50 kg-ot. A „nedvességálló” és „felfelé” szavakat fel kell tüntetni a külső csomagolási dobon. A terméket hűvös és száraz raktárban kell tárolni. Szállítás közben ügyeljen arra, hogy a csomagoló edény jó állapotban legyen, és kerülje az esőt és a napfényt.

Felhasználás:
1. Széles körben használják nagy sebességű forgácsoló esztergaszerszámok, kemence szerkezeti anyagok, sugárhajtómű-alkatrészek, fémkerámia anyagok, ellenállásfűtő elemek stb.
2. Vágószerszámok, kopásálló alkatrészek, fémek, például réz, kobalt és bizmut olvasztótégelyeinek, valamint kopásálló félvezető fóliák gyártására használják.
3. Szuperkemény szerszámanyagként és kopásálló anyagként használják. Sok karbiddal szilárd oldatokat tud alkotni. A WC-TiC-Co keményfém szerszámokat széles körben használják. Használható NbC-C és TaC-C hármas rendszerű karbidok módosított adalékaként is, mellyel nem csak a szinterezési hőmérséklet csökkenthető, de kiváló tulajdonságait is megőrizhetjük, és repülőgép-űranyagként is használható.
4. A wolfram-karbid (WC[9]) port volfrám-anhidrid (WO3) és grafit felhasználásával állítják elő magas, 1400-1600 ℃-os hőmérsékleten, redukáló atmoszférában. Sűrű kerámiatermékek előállíthatók forró préseléssel vagy forró izosztatikus préseléssel.

Forró kategóriák